Szuperblokk – elindult a weboldalunk!

2021-11-13 | szolgálati közlemény

A weboldal célja

A szuperblokk weboldalának céljai két nagyobb pontban foglalhatók össze: egyrészt szeretnénk minél részletesebben bemutatni a konkrét elképzeléseinket Újlipótváros élhetőbbé tételével kapcsolatban – ez a projekt kapta a szuperblokk nevet -, másrészt szeretnénk teret adni a helyi eseményeknek, történéseknek, vállalkozóknak és magánszemélyeknek is, hogy a városrészt érintő fontosabb változások minél több emberhez eljussanak.

Az első cél elérése talán a könnyebbik feladat: erre a linkre kattintva részletes, ábrákkal és videókkal színesített leírás mutatja be az eredeti barcelonai szuperblokk-projekt céljait, módszereit és előnyeit, ezzel téve érthetővé az elképzelésünk nagyvonalú részleteit. Emellett bemutatjuk a szuperblokk és a Magyar Kerékpáros Klub által közösen készített javaslatot, amely a barcelonai mintát alapul véve dolgozza fel Újlipótváros lehetőségeit egy hasonló léptékű átalakításra. A projekt célja, hogy az újlipótvárosi átmenő forgalmat a szűk, sűrűn lakott utcákból a főutakra tereljük, az így felszabaduló teret pedig a lakosok számára pozitívumokat nyújtó módon hasznosítsuk.

 

A helyi ügyekkel kapcsolatot tájékoztatás céljára pedig a weboldalon létrehoztuk a blog felületünket – ennek első cikkét olvasod éppen Te is -, amin a jövőben hosszabb-rövidebb terjedelemben fogjuk bemutatni a lakókörnyezetünket érintő híreket, feljesztéseket, illetve az ezekkel kapcsolatos véleményeknek is teret engedünk.

Hogyan tudsz nekünk segíteni?

A szuperblokk jelenlegi csapatának nagy tervei vannak a közeljövőre nézve – ehhez azonban szükségünk van a lakosság segítségére is. Ennek megfelelően egyrészt várunk minden olyan jelentkezőt, aki akár heti 1-2 órában segítené aktívan a csapatunk bővülését, a weboldalunk és Facebook-oldalunk működtetését, vagy részt venne a projektjeink megvalósításába, koordinálásában, új ötletek kitalálásában is. 

Ezen felül pedig nagy segítséget jelent számunkra, ha minél több emberrel megismertetitek a projektünk céljait, akár személyes beszélgetések során, akár a bejegyzéseink megosztásával különböző közösségi csatornákon.

 

Fontos továbbá kiemelni, hogy e bejegyzés megszületésekor a weboldal tesztüzemben működik: az első elfogadhatónak tartott dizájnnal és a minimálisan elvárt tartalmi elemekkel élesítettük a weboldalunkat, hogy minél előbb el tudjuk juttatni a hírünket a lakosoknak. Ennek hátulütője természetesen az, hogy nem működik minden tökéletesen. Ezért arra kérünk, hogy ha bármi fejleszteni vagy javítani valót találsz a weboldalunkon, akkor írj nekünk az info@szuperblokk.hu címre, vagy keress minket Facebookon kommentben vagy üzenetben ezekkel kapcsolatban.

Segíts Te is szebbé tenni Újlipótvárost!

Csatlakozz támogatóként a Szuperblokk közösségéhez, alakítsuk együtt a városrész jövőjét!

Adatkezelési hozzájárulás (kötelező)

13 + 9 =

Share This