Újra a gyalogosoké lesz a járda a Katona József utca egy szakaszán

2022-01-03 | hírek

Régóta várt fejlesztést tervez az Önkormányzat Újlipótvárosban: újabb szakaszon adják vissza a járdát a gyalogosoknak 2022-ben, ezúttal a Hegedűs Gyula utca – Visegrádi utca között.

Változni fog a parkolási rend

A részletes projektleírás (PDF) szerint a beruházás keretein belül megújul az útpálya, ezen felül megvizsgálják a járdák burkolatának állapotát is, és itt is elvégzik a szükséges javításokat. A gyalogosok biztonságának növelése érdekében a csomópontok szűkítésével teszik beláthatóbbá a kereszteződéseket, így könnyebb lesz az átkelés az úttesten.

A leglátványosabb változás azonban a parkolási rend átalakítása lesz: az északi oldalon megszűnik a ferde parkolás, helyette párhuzamos parkolási rendet alakítanak ki, így végre ismét a gyalogosoké lesz a járda teljes szélességében. A déli oldalon megmarad a ferde parkolás, viszont itt is lekerülnek az autók a járdáról: az útpálya szélessége lehetővé teszi, hogy kizárólag az úttesten parkolva is elegendő hely maradjon a forgalom számára.

Rendszeresen akadályozzák a gyalogosokat a szabálytalanul parkoló autósok

Az irány jó, a tempó kevés

Önmagában a tény, hogy visszaadják a járdát a gyalogosoknak, nagyon is üdvözlendő: a Szuperblokk csapata évek óta küzd azért, hogy egész Újlipótvárosban megszűnjön a járdán parkolás. Azt viszont érdemes figyelembe venni, hogy az érintett szakasz mindössze körülbelül 100 méteres, az utca és a kerület többi részén várhatóan még évekig – ilyen tempó mellett évtizedekig – kell harcolnunk azért, hogy végre akadályoktól mentesen tudjunk sétálni a járdákon.

 

Ha Te is szeretnél önkéntesként tenni azért, hogy minél előbb visszakapják a gyalogosok a járdákat Újlipótváros teljes területén, akkor jelentkezz az alábbi űrlapon keresztül, vagy írj nekünk az info@szuperblokk.hu címre!

Segíts Te is szebbé tenni Újlipótvárost!

Csatlakozz támogatóként a Szuperblokk közösségéhez, alakítsuk együtt a városrész jövőjét!

Adatkezelési hozzájárulás (kötelező)

12 + 13 =

Share This