Te milyen városban élnél szívesebben?

Mi a másodikban – egy tiszta, biztonságos és csendes városban. Sajnos az elmúlt évek, évtizedek tapasztalatai azt mutatják, hogy a mindenkori városvezetés inkább érdekelt a meglévő, kaotikus állapotok konzerválásában, mintsem a modern várostervezési elvek bevezetésében.

Mi azonban továbbra is hiszünk benne, hogy mindenki számára előnyös lenne egy csökkentett autóforgalmú belváros, ahol az utcák 80% nem autók foglalják el, hanem visszaadjuk azt az embereknek, a lakosoknak.

Ebben azonban nem elég hinni, tenni is kell érte, mégpedig aktívan.

Ehhez viszont a Te segítségedre is szükségünk van!

A szuperblokk jelenlegi és tervezett projektjeinek megtervezése, kivitelezése, értékelése és népszerűsítése mind önkéntesek által történik. Azok a lakosok vesznek részt benne, akiket zavar a sok utcán eldobált szemét. Akiknek bántja a szemét a járdán hagyott kutyagumi. Akiknek nem tetszik a szabálytalanul parkoló autók, amitől nem tud befordulni a busz az utcába, vagy épp nem lehet gyalog elférni a járdán. Lokálpatrióták, akik szeretnének egy nyugodt, igényes környéken élni – ám ebben sem a lakóközösség, sem a kerületi vezetésben nem nyújt valódi segítséget.

A szuperblokk csapata velük és értük dolgozik – és ebbe a csapatba várunk téged is.

Adatkezelési hozzájárulás (kötelező)

1 + 7 =

Social média guru

Egy civil kezdeményezés legfontosabb csatornája, amin a szélesebb körű lakosságot el tudja érni, a közösségi média. A csapatunkban szívesen látunk olyan tagokat, akiknek van már tapasztalatuk Facebook és Instagram oldalak kezelésében, népszerűsítésében, esetleg hirdetésében is, hogy minél több emberrel megismertethessük az elképzeléseinket.

UI designer

Egy üzenet átadásakor sokat számít az esztétikus kinézet, nem véletlen, hogy az UI design egy külön szakmának tekinthető. A szuperblokk UI designereként szabad kezet kapnál az arculat, a kommunikációs elemek kialakításában, és tevékenyen részt vehetnél annak implementálásában az online és offline felületeinken egyaránt.

Blogger, cikkíró

A social média mellett az egyik legfontosabb platformunk a weboldalunk: itt mutatjuk be elképzeléseinket, terveinket részletes formában. A cikkek írásához szükséges kutatómunka, fordítás, hivatkozás azonban időigényes feladat, így minél többen vagyunk, annál több minőségi munkát tudunk kiadni a kezeink közül.

Bárkit, aki lelkes 🙂

Bár van 3 kiemelt terület, ahová mindenképp szeretnénk  önkéntest találni, ez nem jelenti azt, hogy csak ezekre keresünk embert. Szívesen látunk bárkit, aki szeretné, hogy a szuperblokk projektjei megvalósuljanak. Teljesen mindegy, hogy heti 1, vagy napi 8 órában önkénteskednél – mindenkinek megtaláljuk a testhezálló feladatot!