Levegőminőség-mérő szenzor pályázat – februárban lesz döntés

2022-01-17 | hírek

A 2021. év végén meghirdetett levegőminőség-mérő szenzorok lakossági beszerzésére és telepítésére szóló pályázatot terv szerint decemberben bírálták volna el, erre azonban nem került sor. A pályázatban a lakosság számára biztosítanak Iotroniq SDS011 márkájú levegőminőség-mérő IoT eszközt, amely segítségével pontosabb képet kaphatunk majd a 13. kerület egyes részeit érintő szennyezési helyzetről.

 

2022. februárban várható a döntés

A XIII. Kerület Polgármesteri Hivatalának Igazgatási Osztályát megkeresve a környezetvédelmi ügyintéző tájékoztatott minket arról, hogy váratlanul felmerülő finanszírozási szempontok miatt a döntésre végül nem került sor az eredeti határidőig, így várhatóan február végén dől el, mely pályázó lakosok kapják meg az igényelt levegőminőség-mérő szenzorokat.

 

iotroniq-szenzor

Újlipótvárosban nagyon szennyezett a levegő

A sűrűn beépített Újlipótvárosban a nagy mértékű autóforgalom és a minimális mértékű zöldfelület mellett a Dunán parkoló, generátorról üzemeltetett kirándulóhajók is nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy a levegő minősége gyakran az egészségügyi határértéket meghaladó mértékben tartalmaz szálló port és káros anyagokat – ezzel kapcsolatban a Szuperblokk, a Levegő Munkacsoport és az aHang 2019-ben részletes mérést is végzett, melynek eredményeiről több hazai sajtóorgánum is beszámolt. A 444 részletes cikke például erre a linkre kattintva érhető el.

Ahhoz, hogy ez a helyzet javuljon, és a lakosság egy egészségesebb környezetben tudja élni a mindennapjait, szükség lenne a terület átfogó forgalomcsökkentésére, illetve a kirándulóhajók erőteljesebb szabályozására is.

Segíts Te is szebbé tenni Újlipótvárost!

Csatlakozz támogatóként a Szuperblokk közösségéhez, alakítsuk együtt a városrész jövőjét!

Adatkezelési hozzájárulás (kötelező)

11 + 10 =

Share This